“Bewijs over wat er gebeurd is met Maddie McCann”

door: PMN
De hele zaak rond de verdwenen peuter Maddie McCann lijkt eindelijk in een stroomversnelling te zijn geraakt. Het lijkt er nu ook op dat er een verdachte is.

De Daily Mirror schrijft dinsdag op de voorpagina dat er het bewijs is dat Maddie McCann dood is. "We hebben elementen waarover we nog niet kunnen communiceren, maar die de theorie ondersteunen dat Maddie dood is, ook al hebben we haar lichaam nog niet gevonden", zo vertelde de officier van justitie Hans Christian Wolters aan het Britse Sky News.

Het Portugese dagblad 'Correio de Manha laat ook nog weten dat de politie op zoek is naar een hotelmedewerker die een link heeft met de 43-jarige verdachte Christian Brueckner. Het onderzoek naar de verdwijningszaak duurt nu al 13 jaar.

De hotelmedewerker zou anderhalf uur voor de verdwijning Brueckner getipt hebben dat de hotelkamer leeg was. Hij wist dat door een reservatie voor een etentje dat de ouders van Maddie hadden gedaan.

Brueckner drong de kamer binnen om die leeg te roven. De kamer bleek echter niet leeg te zijn. Hij zou er de drie kinderen van de McCanns hebben aangetroffen. In paniek nam hij Maddie mee en liep weg. Wat daaran gebeurde is nog onduidelijk. Maddie McCann was toen nog geen vier jaar. Ze is spoorloos sinds mei 2007.