Carl Devos scherp: “Geld is op en geduld ook! Tegen dan nieuwe regering of verkiezingen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos is de politieke spelletjes meer dan beu. Hij hoopt dat we snel een nieuwe regering hebben of anders nieuwe verkiezingen.

“Er is werkelijk niemand meer die nog beweert dat de regering-Wilmès een echte is. Nooit eerder was de politieke miserie groter dan vandaag. Na de verkiezingen van 2010 stond men na 383 dagen - zo lang zijn de verkiezingen van 2019 al geleden - veel verder dan nu”, zegt Carl Devos in Het Laatste Nieuws. 

“Toen werd er al stevig inhoudelijk onderhandeld door de toekomstige coalitie over de nota van formateur Di Rupo. En over een grote staatshervorming. Vandaag is er niets: geen nota, geen ploeg, geen formateur. Niets.”

“Bij een tweede grote golf staan we onbeschut. Er is geen federale regering die ons kan beschermen. De Vlaamse maakt ruzie. We zijn niet voorbereid op het leven na corona, niet op het leven met corona.”

“De regering-Wilmès is op. Het geld is op. Het geduld is op. De tijd is op. Wij zijn op. Op de nationale feestdag verdienen we een regering of een nieuwe verkiezingsdatum."