Carl Devos tikt politici op de vingers: "Dat word je toch spuugzat?"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Carl Devos, politicoloog aan de Universiteit van Gent, is het beu gehoord dat alles vastzit in de federale politiek en pleit voor een constructievere aanpak.

"Ik denk dat er nog iets mogelijk is. De analyse dat het vastloopt na 2024 is nu dominant, maar bon, we zien het dan wel", zei Devos in 'De Afspraak'.

"Er is nog iets mogelijk, maar te weinig. We moeten eerlijk zijn; de hervormingen die misschien in maart zullen gebeuren, daar zullen stapjes mee vooruit gezet worden. Maar in het licht van wat zou moeten gebeuren, is dat veel te weinig."

"Maar wat hebben we eraan wanneer toplui uit de politiek elke dag proclameren dat het helemaal vastzit, dat het geblokkeerd raakt... Die analyse kan op zich terecht en correct zijn, maar dat word je op de duur toch zelf spuugzat, om daarnaar te luisteren."

"Wat we nodig hebben, zijn mensen die proberen om dat op te lossen, om daar uit te geraken, om ideeën te formuleren, om relaties uit te bouwen, om een meerderheid te creëren. Wat er ook gebeurt: ofwel bicefaal, ofwel een gewone regering vormen: er zal een meerderheid nodig zijn."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24

Tags carl devos