Premier De Croo gaat slecht slapen: Bezwarende e-mail uitgelekt

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo had geen opmerkingen bij de begroting zoals die door toenmalig staatssecretaris Eva De Bleeker werd opgesteld, zo blijkt uit communicatie waarop Knack de hand kon leggen.

Het tijdschrift bracht eerder gelekte WhatsApp-berichten naar buiten waaruit zou blijken dat het kabinet van De Croo geen opmerkingen had bij de neergelegde begroting.

Volgens De Croo waren de berichten uit de context getrokken en ging het om de goedkeuring van iets anders, niet de btw. Hij zei ook dat een begroting niet via WhatsApp-berichten goedgekeurd wordt, maar via andere kanalen.

Nu pakt Knack uit met een e-mail van de vertegenwoordigers van het kabinet-De Croo in het leescomité.

"Daaruit blijkt dat er door het kabinet-De Croo geen enkele opmerking werd gemaakt over het gestegen begrotingstekort, laat staan dat gevraagd werd om dat te wijzigen", aldus Knack.

Tweede schot

"En daar komt het voorspelde tweede schot", reageert politicoloog Carl Devos op Twitter. Hij zei eerder al te verwachten dat er een tweede keer informatie naar boven zou komen.

"Een stevig dossier van Knack, dat vragen oproept. Er zijn dus weer antwoorden nodig, deze keer over de geijkte kanalen. Het dossier raakt maar niet gesloten."

Volg het nieuws via de gratis app van Redactie24