Veiligheidsdiensten bang van Schild & Vrienden: “Onze cultuur en identiteit wordt uitgewist”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De veiligheidsdiensten zijn bezorgd over de opmars die Schild & Vrienden kan maken via hun eigen mediakanaal dat ze weldra lanceren.

Schild & Vrienden brengt binnenkort een eigen mediakanaal online. De veiligheidsdiensten maken zich zorgen over de opmars die de beweging via zo’n platform kan maken. De coronacrisis is de ideale voedingsbodem voor radicalisering.

"Als er geen open debat is over samenlevingsproblemen en als die niet worden aangepakt, dan kan dat voor geweld zorgen. Het is daarom problematisch dat het establishment een open debat over bijvoorbeeld massamigratie en integratie onmogelijk maakt”, vertelt Dries Van Langenhove aan De Morgen. “Wie geweldloos actie voert tegen massamigratie wordt door de staat geterroriseerd, zoals het geval is bij identitaire bewegingen in Frankrijk en Oostenrijk.”

De recente sociale ontwikkelingen spelen dat alleen maar in de kaart volgens Van Langenhove. "Heel wat mensen zijn terecht boos dat onze cultuur en identiteit letterlijk en figuurlijk worden uitgewist. Ofwel maken we het mogelijk dat die mensen hun mening kunnen uiten via democratische verkiezingen en een open, ongecensureerd debat en dat ze hun woede kunnen omzetten in een positief engagement bij Schild & Vrienden waar we zwerfvuil rapen, sporten en eenzamen bezoeken, ofwel maken we dit allemaal onmogelijk en laten we die mensen thuis hun woede opkroppen tot ze uit wanhoop overgaan tot geweld. Ik kies resoluut voor het eerste."