Woensdag is er een nieuwe Nationale Veiligheidsraad: Dit staat zeker op de agenda

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het is al een tijdje geleden ondertussen, maar volgende week woensdag staat er een nieuwe Nationale Veiligheidsraad gepland.

Dat nieuws heeft Denis Ducarme, minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s (MR), vrijdag gezegd aan La Dernière Heure. Veel is er nog niet geweten over de inhoud van de Veiligheidsraad. De minister liet wel vallen dat er over de markten gesproken moet worden.

Momenteel mag een markt maximaal vijftig kramen tellen. “De huidige beperking is een probleem voor veel marktkramers”, aldus Ducarme aan La Dernière Heure. “Ze zien hun inkomsten dalen en hebben het moeilijker om hun voorraden te beheren. Daarom ben ik voorstander van een versoepeling, uiteraard nog altijd met respect voor de gezondheid van de marktkramers en de consumenten.”

Er gaan ondertussen verschillende stemmen op om de markten uit te breiden. “De provinciegouverneurs hebben al positief gereageerd op het idee, dat ik nu ook zal doorspelen aan de GEES. Als die groen licht geeft, kan de versoepeling ingaan vanaf 1 juli.”

Wat de andere agendapunten zijn of over wat er versoepelingen zullen zijn, is nog niet meteen duidelijk.