Het loopt helemaal fout: “Dit zijn mensen beginnen doen tijdens hun feest, alsof er geen corona is”

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Er is veel onduidelijkheid over trouwfeesten. Dan mag je wel dansen en een paar dagen later mag het niet meer.

Al die onduidelijkheid zorgt ook bij veel mensen voor verwarring. Tom Demyttenaere (43) uit Heusden-Zolder is dj op trouwfeesten. “Ik hoor verhalen van koppels die lang aan het twijfelen waren of ze wel of niet in augustus zouden trouwen, want ze wilden heel graag dansen”, reageert Demyttenaere in Het Laatste Nieuws. 

“Nadat vrijdag gezegd werd dat dansen in bubbels was toegestaan, hebben ze eindelijk de knoop doorgehakt: we doen het. De definitieve uitnodigingen zijn net verstuurd, en nu krijgen ze te horen dat er toch niet mag worden gedanst. Ik ken zelfs een koppel dat voor de derde keer het feest gaat verplaatsen. Eerst was het in april, dan in juli, dan in augustus, nu wordt het volgende zomer." 

Geen afstand
De dj was afgelopen weekend ook aan de slag. "Dit weekend was ik op een feest waar officieel mocht worden gedanst in bubbels van vijftien, maar ik moet eerlijk zeggen dat de afstand tussen de gasten toch niet lang behouden werd.” 

“Mensen hadden zoveel zin om nog eens goed te feesten, dat het een dansfeest werd zoals we dat van voor de coronacrisis kennen. Zulke halve regels lijken dus niet te werken. Ik spreek tegen mijn eigen winkel, maar ze zouden beter duidelijk zeggen: tot dan mag er niet gefeest worden. Dan weet iedereen waar hij aan toe is."