Maggie De Block waarschuwt bevolking: "Het virus zit overal"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) roept op tot burgerzin nu het aantal besmettingen met het coronavirus zienderogen stijgt.

"Het zijn zeker geen goede cijfers. Het virus is overal aanwezig en is aan kracht aan het winnen. Daar moeten we heel, héél voorzichtig mee zijn. We moeten ons echt aan de regels houden. Het virus is overal aanwezig: op het strand, in de Ardennen, in de trein, in de lucht, zelfs in je tuin wanneer je gezellig met een aantal mensen samenzit en je je niet aan de regels houdt", waarschuwde De Block op Radio 1.

Of de Nationale Veiligheidsraad volgende week versoepelingen zal terugdraaien, kon De Block nog niet zeggen. "We zullen de cijfers nauwlettend in het oog houden en kijken of er weer verstrengingen moeten komen."

Burgerzin

De minister roept op tot burgerzin. "Moest iedereen de maatregelen respecteren, zou dat al een geweldig verschil kunnen maken. Alle inspanningen van de voorbije weken mogen niet voor niets geweest zijn. We moeten de inspanningen volhouden. Deze stijgende cijfers moeten bij iedereen een alarmbel laten afgaan."

"Er is geen vaccin, er is geen geneesmiddel. Laten we vermijden dat er nog meer families getroffen worden", aldus minister De Block.