Boudewijn Catry moet tranen verbijten: Heel jong kindje gestorven aan corona: "Dit moet ons met de voeten op de grond zetten"

door: STS
Afbeelding bron: YouTube
Boudewijn Catry, die Steven Van Gucht vervangt op de persconferenties van het Crisiscentrum, heeft een droevige mededeling moeten doen. Hij hoopt wel dat dit iedereen wakker schudt.

"Dames en heren, wij hebben vandaag jammer genoeg een droevige aankondiging", stak Catry van wal. "Enkele dagen geleden is een driejarig kindje gestorven aan de gevolgen van COVID-19."

"Dat raakt ons allemaal diep. Als wetenschappers, maar in de eerste plaats als ouders. Wij willen dan ook ons diepste medeleven betuigen aan de hele familie."

"Jammer genoeg zijn er nog meer sterfgevallen te betreuren, gemiddeld drie per dag. Daaronder recent nog iemand van 18 jaar."

"Laat dit een wake-upcall zijn. Het is misschien eerder uitzonderlijk dat jonge mensen sterven aan het coronavirus, maar het moet duidelijk zijn dat niemand immuun is. Niemand kan zich permitteren om COVID-19 te negeren."

"Laat het verlies van deze twee jonge mensen en van de 9.810 andere COVID-slachtoffers ons terug met de voeten op de grond zetten. Het virus is er nog steeds en we mogen onze aandacht niet laten verslappen", besloot Catry.