Els Ampe reageert na onnodig politiegeweld tegenover jongeman: "Zitten wij in Amerika?"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Open Vld-politica Els Ampe heeft in een videoboodschap scherp uitgehaald naar de manier waarop een agent een jongeman aanpakte in Roeselare. Els Ampe wijst naar de onduidelijke coronaregels en vraagt een reactie van de Nationale Veiligheidsraad.

Op sociale media circuleren beelden waarop te zien is hoe een agent een jongeman bijzonder zwaar aanpakt omdat die geen mondmasker draagt en zijn identiteitskaart niet afgeeft. Dat kan je hier nalezen.

"Ik ben bijzonder geschrokken door een mondmaskercontrole van de politie die helemaal uit de hand gelopen is in Roeselare", steekt de voormalige kandidaat-voorzitter voor Open Vld van wal.

"Zitten wij nu in Amerika ofzo? Er is een jongeman bijzonder onbeleefd tegen de politie en de politie moét optreden. Maar met pepperspray, een vuistslag, een schop en een knie in de rug? Dat is onnodig geweld." 

"Volgens mij komt dat door de onduidelijke regels die gelden in dit land. Daarom vraag ik aan de Nationale Veiligheidsraad om één regel te hebben over het hele land: mondmaskers overal in het hele land verplicht tot de situatie met Covid-19 onder controle is."