Marc Van Ranst geeft tip voor onderwijs: “Dit toestel heeft elk klaslokaal nodig”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Ook het onderwijs volgt met argusogen de evolutie van de verspreiding van het coronavirus. Viroloog Marc Van Ranst geeft alvast een tip mee voor elk klaslokaal.

De scholen blijven nog een maandje dicht, maar vanaf 1 september willen ze maar al te graag starten. Midden augustus is er overleg om te beslissen of dat effectief zal gebeuren. Als de scholen opengaan, dan moeten er nog extra maatregelen getroffen worden.

Eerder werd al gewezen op het nut van het ventileren van de klaslokalen, zeker vanaf het najaar. Maar viroloog Marc Van Ranst vraagt nog wat meer: hij wil in elk klaslokaal een CO2-meter geïnstalleerd zien. “In moderne gebouwen zitten die vaak al onzichtbaar in de leidingen, zodanig dat de ventilatie kan worden aangepast aan het aantal aanwezigen", zei hij in VTM Nieuws.

Maar veel scholen hebben oudere gebouwen en daar moet een meter apart geïnstalleerd worden. "Voor oudere gebouwen bestaan er metertjes - ze kosten niet erg veel meer - die continu meten hoeveel CO2 er in de ruimte is. Boven een bepaalde drempel moeten de ramen open."