Boudewijn Catry doet belangrijke oproep aan de bevolking inzake het coronavirus

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Professor Boudewijn Catry van Sciensano roept alle burgers op om hun gezond verstand te gebruiken, hun sociale contacten te beperken en niet naar achterpoortjes te gaan zoeken om de maatregelen tegen het coronavirus te kunnen omzeilen.

"De evolutie van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is op dit moment niet goed. Die curves moeten zo snel mogelijk weer omlaag. Hoe vlugger we daarin slagen, hoe vlugger we de draad weer kunnen opnemen en een situatie zoals in maart kunnen vermijden", zei Catry tijdens een persconferentie.

"Het beperken van onze sociale contacten is op dit moment de meest efficiënte manier om de opflakkering van het virus de kop in te drukken. Die contacten speelden een belangrijke rol bij de vermenigvuldiging van het aantal besmettingen tijdens de voorbije weken."

Gezond verstand

"De huidige situatie is zorgwekkend. Nu niets doen, zou ervoor zorgen dat de situatie op korte termijn uit de hand loopt. We kunnen het tij nog keren. Om die reden vragen wij: zoek niet naar achterpoortjes om de regels te omzeilen. Gebruik uw gezond verstand en beperk uw contacten", aldus Catry.