Groep jongeren maakt het te bont aan zee en zet zelfs verdrinking in scène

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De politie van Oostende moest woensdag een groep van 50 Brusselse jongeren de stad uitloodsen nadat ze het maar al te bont maakten.

De groep maakte het heel bont in Oostende. Het hoogtepunt van hun dagje was een minderjarig meisje een verdrinking te laten veinzen. De Brusselse groep bestond uit vijftig personen en kwamen met de trein naar Oostende.

Na de melding van de verdrinking rukte men uit met groot materiaal. Twee ziekenwagens, heel veel politieagenten en strandredders gingen naar de plek van de zogezegde verdrinking. Twee badzones werden in zee volledig ontruimd. Uiteindelijk bleek het om ‘grap’ te gaan.

“Dit is echt not-done. Als politie mogen wij geen factuur sturen, maar in dit geval hadden we het ongetwijfeld gedaan”, zegt commissaris Allary aan Het Laatste Nieuws. “Bovendien stond deze groep de  politie en de hulpdiensten gewoonweg uit te lachen."

"Erger nog, ze omsingelden de patrouilles en redders en kwamen zelfs bedreigend over. We hebben een proces-verbaal laten opmaken voor het nodeloos oproepen van de hulpdiensten. Het parket beslist over een eventuele boete of vervolging.”

’s Avonds maakte de groep het opnieuw bont en werden ze naar het station begeleid. Het ging om verschillende gezinnen die voor veel overlast zorgden en velen droegen ook geen mondmasker terwijl dat in Oostende verplicht is.