Minister-president Jambon reageert op klacht tegen avondklok in provincie Antwerpen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Een groep van een tiental mensen uit Antwerpen heeft zich verenigd om klacht in te dienen tegen de avondklok in de provincie. Ze trokken naar de Raad van State en ze richtten zich ook al tot minister-president Jan Jambon (N-VA).

Vrijdag kondigde gouverneur Cathy Berx aan dat de avondklok voorlopig niet zal gehandhaafd worden omwille van de hittegolf. Maar daarmee is de maatregel niet van de baan.

“Wij zijn voor het aanpakken van de pandemie, maar op een legale manier en niet in strijd met de Grondwet”, zegt Dirk Melis van de lokale politieke partij D&W uit Dessel aan Redactie24.

“We zijn niet zozeer tegen de regels, maar we wensen wel dat het in een correct wettelijk kader gebeurt. Hetgeen de gouverneur gedaan heeft, dat druist in tegen de Grondwet. Daar gaat onze klacht bij de Raad van State over.”

“De zaak komt voor op 11 augustus en wij verwachten daar ten laatste volgende week donderdag al uitspraak over", aldus Dirk Melis.

Antwoord van Jan Jambon

Er werd ook een schrijven gericht aan Vlaams minister-president Jan Jambon om te bekijken of wat gouverneur Cathy Berx doet ook correct is.

“Intussen hebben wij ook al minister-president Jan Jambon aangeschreven omdat de Vlaamse overheid toezicht moet houden op de gouverneur, om te kijken of wat zij gedaan heeft ook wettelijk is.”

“Wij hebben van Jan Jambon antwoord gekregen dat hij daar niets aan gaat doen en het antwoord van de Raad van State gaat afwachten.”