Man die met vrouw shopte uit Ikea gezet: Controleren andere winkelketens even streng?

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Eerder deze week werd een man uit een Ikeawinkel gezet. Winkelen met vrienden of zelfs met je huisgenoten is op dit moment niet toegelaten. Verplicht alleen winkelen is een coronamaatregel. Zijn andere winkelketens ook zo streng?

Dat Ikea zo streng controleert op mensen die met twee shoppen, lokte heel wat reacties uit. Wij legden ons oor te luister bij twee andere grote winkelketens.

“In de winkels van Mediamarkt staan onze securitymensen aan de ingang en wordt ook aan de mensen gevraagd om alleen te shoppen. Als mensen zich met meerdere manifesteren aan de ingang, kan dit niet”, vertelt Janick De Saedeleer, woordvoerder bij Mediamarkt, aan Redactie24. 

“Mensen die toch samen komen omdat ze een grotere aankoop zoals een wasmachine of een tv willen doen en daar toch eventjes over willen overleggen, vragen we ook om alleen te winkelen.”

“Mensen die dan toch apart binnen gaan, proberen we er toch op te wijzen dat dit niet kan. We rekenen ook het op gezond verstand van onze klanten.”

Bij de doe-het-zelfzaak Hubo verzekert men ons dat het probleem van mensen die met twee of meer komen winkelen, zich er niet echt stelt.

“Mensen komen bij ons alleen winkelen voor een pot verf of materiaal. Daarvoor hoeven ze niet met twee te zijn“, klinkt het.