Vreselijk: "Op mijn 9de bevallen na verkrachting, op mijn 11de moest ik trouwen met de dader"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Een vrouw die als kind verkracht werd en moest trouwen met de dader, heeft na vele jaren zwijgen de stilte doorbroken. Nu wil ze anderen helpen.

De Amerikaanse Sherry was slechts negen jaar oud toen ze alleen thuis was en verkracht werd door de 18-jarige diaken van haar kerk.

Ze vertelde haar moeder wat er gebeurd was, maar die geloofde haar niet. Meer zelfs: ze vertelde alle andere parochianen dat haar dochter een leugenaar was.

Zwanger

Enkele maanden later bleek echter dat Sherry zwanger was. Maar onder druk van haar moeder verzweeg ze wie de vader was. In de plaats daarvan werd ze weggestuurd met de bisschop, die haar verkrachtte terwijl ze zeven maanden zwanger was.

Twee jaar later, toen ze 11 was, werd Sherry gedwongen te trouwen met de diaken, die haar meermaals verkracht had gedurende haar kindertijd.

Elk jaar na haar huwelijk kreeg Sherry opnieuw een baby. Tegen de tijd dat ze 16 jaar was, had ze al zes kinderen.

Scheiding

De diaken verdween en werd zelfs kortstondig opgesloten omdat hij geen alimentatie betaalde. Sherry kon de echtscheidingsprocedure echter niet in gang zetten omdat ze jonger dan 18 was. Uiteindelijk vond ze een advocaat die de zaak op zich nam, waardoor ze zich kon bevrijden van de diaken.

Diploma

Sherry zou nog drie kinderen krijgen in haar leven, en ze heeft nu 34 kleinkinderen en drie (binnenkort vier) achterkleinkinderen. Vier jaar geleden haalde Sherry op 55-jarige leeftijd alsnog haar middelbare schooldiploma. Ze werkt nu hard om andere kinderen en jonge vrouwen die gedwongen worden om kindbruid te worden, te helpen.

"Het was zwaar, maar ik heb volgehouden. Het beste dat er mij nu overkomen is, is dat ik kan praten over wat er gebeurd is en anderen kan helpen. Ik beschouw mezelf als een stem voor zij die geen stem hebben", verklaarde de vrouw tegenover Irish Mirror.