Man dient klacht in tegen politie in Aalst omdat hij mishandeld werd: “Stuk stront”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Dimitri V. (28) uit Geraardsbergen is niet te spreken over het gedrag van de politie van Aalst. Hij dient zelfs een klacht in bij comité P.

De feiten speelden zich zaterdagavond af rond 18.30 uur. Dimitri zegt dat hij twee agenten aansprak op de fiets, maar die begonnen meteen ruzie te zoeken. “Ze noemden me een stuk stront”, zegt V. “Ik vroeg of dit de manier van werken was bij de politie van Aalst, waarna ze me schopten en me op de grond stampten. Op het politiekantoor kreeg ik vuistslagen in mijn gezicht.”

“Mijn cliënt is op een schandalige manier behandeld”, vult advocaat Steven Henderickx uit Lede aan. “Hij moest de papieren ondertekenen zonder een bijstand van een raadsman. Hij heeft zware kwetsuren.” V. is arbeidsongeschikt en heeft wonden in zijn gezicht.

Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) zegt dat het niet zo gegaan is. "Die man is allerminst een koorknaap”, zegt hij. “Hij staat bekend als wapengevaarlijk en werd zaterdag zwaar dronken opgepakt wegens verstoring van de openbare orde.” 

“Hij werd administratief aangehouden en om 4.25 uur, toen hij ontnuchterd was, mocht hij beschikken. We hebben de camerabeelden opgevraagd en er is geen sprake van disproportioneel geweld. Als hij gewoon had meegewerkt in plaats van zich roekeloos te gedragen, was er geen probleem geweest. Dit is een fake slachtoffer.”

Tags aalst politie