Twintiger uit Mortsel verkracht jonge vrouw. Dan doet hij iets wat voor nog meer woede zorgt

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag verscheen Abdelhak E.A., een 26-jarige jongeman uit Mortsel, voor de correctionele rechtbank van Antwerpen. Daar werd hij veroordeeld voor verschrikkelijke feiten.

Abdelhak E.A. verkrachtte een jonge vrouw vlak bij haar ouderlijk huis in Wilrijk. Hij belde aan bij het slachtoffer, waarna hij haar bij het haar naar buiten trok. Ze werd in de voortuin brutaal op de grond geduwd. Abdelhak E.A. trok haar onderbroek naar beneden en probeerde haar te verkrachten. De vrouw kon hem een harde stamp in de maag geven, waarna de dader de benen nam met de handtas van de jonger vrouw. Dat is lang niet het enige.

Tijdens de speurtocht van de politie sloeg Abdelhak E.A. een tweede keer toe in Hove waar hij een 22-jarige vrouw van haar fiets heeft getrokken. Hij verkrachtte haar met geweld en ging er toen met haar fiets van door.

Ondanks alle bewijzen tegen de man, zoals DNA-sporen, blijft hij alle feiten ontkennen. Dat roept heel wat woede op in de rechtbank. Volgens de rechter is het vonnis duidelijk: acht jaar cel en een terbeschikkingstelling van zeven jaar voor verkrachting en een poging tot verkrachting. “Het is duidelijk dat beklaagde als een seksueel roofdier op de loer ligt om op een geschikt moment te kunnen toeslaan en daarbij geen enkel oog heeft voor de ernstige en traumatiserende gevolgen voor zijn slachtoffers”, aldus de rechter.