"Mensen zonder hoofd of met een groot gat in hun buik, een man met een half weggeschoten gezicht. Dat heb ik allemaal gezien"

bron: Humo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Humo had een interview met David Van De Steen. Hij overleefde als kleine jongen de overval van de Bende Van Nijvel op de Delhaize in Aalst. De ouders en zus van David werden wel vermoord.

Regisseur Stijn Coninx maakt een film over de Bende. De film is erg realistisch gemaakt, zo verzekert Van De Steen. "Ook de overval, het geweld en de paniek bij de klanten voelden heel realistisch aan, ook al was het in Turnhout, waar ze een oude Delhaize hebben nagebouwd", zegt David in Humo. 

"De mensen van de filmploeg waren verbaasd dat ik de overval per se wilde zien. Zelfs mijn vrouw Nathalie was een beetje bang hoe ik erop zou reageren. Maar niks is zo erg als de beelden die ik al dertig jaar in mijn hoofd heb zitten. Mensen zonder hoofd of met een groot gat in hun buik, een man met een half weggeschoten gezicht, bloed dat tegen de muren spat en plassen maakt op de vloer..."

"Dat is de film waarmee ik ga slapen en waarmee ik opsta, en ik denk dat ik hem tot in de laatste minuut van mijn leven zal blijven zien. De overval in de film is nog altijd een gekuiste versie van hoe het er echt aan toeging. Maar de gruwel die ik gezien heb, kan je niet zomaar kopieren, of de mensen gaan ziek buiten."