Slachtoffer Bende van Nijvel razend op bekende komiek: "Er is een grens overschreden"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
David Van de Steen, de man wiens ouders en zus werden omgebracht door de Bende van Nijvel, is razend. De reden is dat een bekende komiek in zijn zaalshow lacht met de gebeurtenissen.

Even schetsen: Xander De Rycke heeft het in zijn zaalshow 'Houdt het voor bekeken' over de film die gemaakt werd over de gewelddadige overval door de Bende van Nijvel op een Delhaize-filiaal. Die film heet 'Niet schieten', en Zita Wauters en Louis Talpe spelen erin mee. De Rycke legt het verhaal van de Bende uit aan de hand van die film.

"De Bende van Nijvel is een boevenbende die in 1985 de Delhaize in Aalst heeft overvallen en waar ze de dochter van Koen Wauters en Mega Toby doodgeschoten hebben. Ik dacht ook dat die kogelvrij was, maar zo te zien niet. Is het een vogel, is het een vliegtuig? Nee het is Mega Toby die ge in zijn bakkes schiet", aldus De Rycke tijdens zijn voorstellingen.

Batman

De komiek vergeleek David Van de Steen ook met Batman, die eveneens zijn ouders voor zijn ogen vermoord zag worden.

Van de Steen vindt het vreselijk dat er met de overval gelachen wordt en is van plan om klacht neer te leggen. "Dat is een grens die overschreden is. Mensen belachelijk maken met hun miserie, dat doe je niet. Er wordt allusie gemaakt op de verwondingen die de Bende toebracht aan mijn ouders. Dit is zeer pijnlijk", klinkt het in Het Laatste Nieuws.