Zéér belangrijke doorbraak in onderzoek naar Bende van Nijvel

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Christian De Valkeneer, procureur van Luik, spreekt over een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dat meldt hij in La Libre Belgique en La Dernière Heure.

De laatste zes weken zijn er honderden tips binnengekomen over de Bende van Nijvel. Volgens de procureur gaat het om "opmerkelijke informatie". "Er zijn enkele mensen die de waarheid kennen en zij zijn bereid te praten", klinkt het.

Volgens hem zijn er grote fouten gemaakt in het onderzoek. Al heeft dat geen interne reden volgens hem. "Zoals in elk onderzoek heb je een portie geluk nodig. En dat hebben we nog niet gehad. Bovendien waren de onderzoeksmethodes vroeger beperkt." Eerder werden al verdachte voorwerpen gevonden in het kanaal in Ronquières, maar volgens de procureur "was dat duidelijk in scène gezet".

Volgens hem ligt de oorzaak buitenaf. "Men heeft geprobeerd de onderzoekers verkeerde pistes te laten bewandelen", aldus de procureur. Of hij denkt dat er een complot is? "Niets staat ons toe te spreken van een complot. Het is goed mogelijk dat er rijkswachters betrokken waren, maar ervan uitgaan dat de rijkswacht en de hiërarchie achter dit alles zaten, is fantasie."