Komst van Salah Abdeslam naar ons land zorgt voor tumult: Veiligheidsdiensten vrezen dat dit zal gebeuren

bron: Belga
door: Redactie
Afbeelding bron: Archieffoto
Normaal gesproken zou aanstaande maandag het proces tegen Salah Abdeslam van start gaan in de Brusselse correctionele rechtbank. Daar is echter verandering in gekomen door een nieuwe wending.

Salah Abdeslam wilde eerst zichzelf verdedigen, maar op aanraden van zijn familie heeft hij toch een advocaat onder de arm genomen. Sven Mary om precies te zijn. Die vroeg al meteen uitstel en een nieuwe datum voor het proces. Wanneer dat proces zal plaatsvinden, is tot nog toe onduidelijk.

Het proces zal gaan over de schietpartij in de Driesstraat in Vorst, die op 15 maart 2016 plaatsvond. Daar werden zes agenten onder vuur genomen, waarbij ook drie gewonden vielen. Salah Abdeslam kon ontsnappen na de schietpartij, maar enkele dagen later werd hij gevonden in Molenbeek. De man werd overgeleverd aan Frankrijk waar hij momenteel in een zwaarbewaakte gevangenis verblijft. Voor het proces zal hij overgebracht worden naar een gevangenis dicht bij België.

De veiligheidsdiensten in ons land hebben alvast drastische maatregelen moeten nemen naar aanleiding van de komst van Salah Abdeslam. Zo zal het justitiepaleis slechts via één ingang toegankelijk zijn en worden ook de parkings en de straten rond het paleis afgesloten. Er zullen ook minstens 200 politieagenten ingezet worden in en rond het gebouw. Ook een helikopter van de federale politie zal een oogje in het zeil houden. Iedereen moet ook langs een metaaldetector passeren. De veiligheidsdiensten vrezen dat dit voor heel wat files zal zorgen in het justitiepaleis. Andere processen dreigen hierdoor vertraging op te lopen door de komst van Salah Abdeslam.