Er is opnieuw verrassend nieuws over Uscko, de hond die 12 kinderen heeft gebeten

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week ontstond er heel wat paniek over hond Uscko. De Mechelse herder ontsnapte en beet op een speelplaats van een school twaalf kinderen. Sommigen opperden dat Uscko afgemaakt moest worden, volgens anderen moest de hond een tweede kans krijgen. Een gedragstherapeut onderzocht het dier. Het verdict? Uscko mocht blijven leven. Hoe moet het nu verder met de hond, vragen velen zich af.

De hond heeft het asiel verlaten en is nu geplaatst bij een dierentrainer, een vriend van eigenaar Jeffrey Rienckens. “Het weerzien met zijn baasje was emotioneel”, vertelt de trainer. “Ook in het hondenasiel lieten ze hem niet graag gaan: iedereen was er dol op hem.”

“De komende dagen mag hij kennismaken met de andere Mechelse herders en op termijn gaan we hem ook voorstellen aan onze kinderen. Ik ben al eens met hem gaan wandelen in de buurt en langs een school. Dat verliep probleemloos. Je merkt aan Uscko dat hij wil spelen en dat hij aandacht vraagt. Helemaal normaal voor een hondje van tien maanden oud. Het is niet zo dat zijn staart omhooggaat en het schuim op zijn bek komt te staan als hij kindjes ziet.”

Ook liet het baasje van Uscko weten dat hij een grote omheining zal plaatsen om te voorkomen dat Uscko opnieuw ontsnapt en toeslaat. Volgens Jeffrey zal het nooit meer opnieuw gebeuren. Althans, hij zal er alles aan doen om dat te verhinderen. Nu is hij vooral opgelucht dat hij zijn hond opnieuw in zijn armen kan sluiten en hem een warm nest kan geven.