Koningin Mathilde doet de wenkbrauwen fronsen: Door deze opmerkelijke keuze ligt ze onder vuur

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Koningin Mathilde moest zoals gewoonlijk naar verschillende officiële opdrachten het afgelopen jaar. Er piekfijn uitzien, is voor haar een absolute must. Daarvoor kocht ze dit jaar wel 56 keer een nieuwe outfit. Volgens Jelka Van Duyse begaat de koningin daarmee een fout.

Jelke Van Duyse is werkzaam in de mode als blogster. De outfits van koningin Mathilde bestuderen zijn voor haar dagelijkse kost. De modeblogster haalt in een open brief aan koningin Mathilde fel uit.

“Majesteit, geef ook andere ontwerpers een kans”, schrijft Van Duyse in haar brief. Ze merkte namelijk op dat Koningin Mathilde enkel grote namen draagt. Natan, Dries Van Noten of Scapa.

Volgens Van Duyse moet daar dringend verandering in komen. Jonge ontwerpers in ons land hebben het immers erg moeilijk en moeten dagelijks knokken om rond te komen. Mathilde zou hen kunnen steunen door een creatie van hen te dragen, maar dat doet ze niet. Enkel grote namen kunnen haar bekoren. “Dit jaar introduceerde ze zelfs geen enkele nieuwe Belg”, klinkt het teleurgesteld. Met haar brief wil Van Duyse de koningin oproepen om haar blik te verruimen en ook eens aan jonge modeontwerpers te denken.