Postbode die uit rivier gered werd: “Ik had het ijskoud, maar mijn lichaam stopte met rillen. De strijd was gestreden”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Postbode Mike Bellens is door het oog van de naald gekropen. De man gleed gisterenmorgen met zijn e-bike uit over enkele bladeren en belandde in de rivier.

Gelukkig voor Mike waren er twee alerte voorbijgangers die zijn leven hebben gered. Toen de postbode gevonden werd, lag hij al half uit het water. "Ik moet geprobeerd hebben om op de oever te klauteren, maar gleed voortdurend weg", zegt de postbode in Het Laatste Nieuws. "Het rillen was intussen opgehouden, alsof mijn lichaam er vrede mee had genomen dat ik het zo koud had."

De voorbijgangers probeerden Mike op te warmen met handdoeken. Toen de hulpdiensten arriveerden, was de postbode al buiten bewustzijn. In het ziekenhuis bleek hij onderkoeld te zijn. De lichaamstemperatuur van de man bedroeg nog maar 32 graden en hij had een hersenschudding opgelopen.

“Mijn helm is helemaal stuk. Een geluk dat ik hem droeg", beseft Bellens. "En natuurlijk ben ik mijn redders erg dankbaar. Volgens de dokters heeft het niet veel gescheeld of ik kon dit niet navertellen. Hopelijk is mijn geluk niet opgebruikt."

Tags postbode