Parket vraagt om uiterst voorzichtig te zijn wanneer de postbode langskomt: Dit is er aan de hand

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het parket roept iedereen om extra waakzaam te zijn als de postbode langskomt. Het zou immers wel eens iemand anders kunnen zijn die er is.

Een dievenbende heeft nieuwe techniek ontwikkeld. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad. De oplicht belt aan en stelt zich voor als de postbode die een pakketje komt brengen.

“Het slachtoffer gaat naar ­beneden en laat de deur van het appartement open of halfopen staan”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “De ­mededader, die zich ­verstopt had in het ­gemeenschappelijk deel van het flatgebouw, gaat naar boven en besteelt het slachtoffer dat met de 'postbode' praat.”

"Dievenbende sloeg al veertien keer toe, wees voorzichtig"

“Tussen maart 2019 en december 2019 sloeg de bende minstens veertienmaal toe”, gaat Groeman verder. “Vooral in de omgeving van Ukkel, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde.” 

Aangezien de inbrakenplaag blijft duren, vraagt het parket om zeer voorzichtig te zijn. Intussen is er ook een magistraat aangesteld die alle lopende dossiers centraliseert, in de hoop de daders te identificeren en arresteren.