Michel en haar gezin uit Luik zitten vast op luchthaven: "We zitten er helemaal doorheen"

bron: RTL
door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
Wat een droomvakantie moest worden in de Verenigde Staten, eindigde voor een gezin in miserie. Ze zitten al vier dagen lang vast op de luchthaven van New York. "We kunnen niet meer", vertellen ze aan RTL.

Het gezin trok naar de Verenigde Staten om daar het jaar onvergetelijk in te zetten. Een onvergetelijke ervaring is het zeker, maar niet bepaald op een positieve manier. Het extreme weer zorgt ervoor dat het gezin niet thuisraakt. “Door de sneeuw hebben we er 2,5 uur over gedaan om de luchthaven te bereiken. Daarna duurde het nog eens drie uur en 38 minuten vooraleer onze instapkaart in orde was.” Dat is lang niet het ergste.

Hun vlucht werd vier dagen geleden plots geannuleerd. Sindsdien verblijven Michel en haar gezin in de luchthaven van New York. “Delta Airlines kon ons niets wijzer maken. Op de verzekeringen hoeven we ook niet te rekenen, want niemand treft schuld. De luchthaven heeft gehandeld op vraag van de overheid”, aldus Michel die zich erg machteloos voelt. 

Een verblijfplaats zoeken is ook geen optie. “Niemand kan ons blijkbaar helpen. We kunnen niet meer terug naar het hotel, want ons budget is op. De prijzen zijn intussen haast verdriedubbeld, een overnachting kost nu 200 dollar (170 euro).” Michel is niet alleen. Ook enkele andere Belgen zitten momenteel vast. “We worden aan ons lot overgelaten. Andere luchtvaartmaatschappijen hebben intussen extra vluchten voorzien, maar wij blijven hier maar zitten. Het enige wat we te horen krijgen, is dat we elke dag opnieuw naar de luchthaven moeten gaan. En dat allemaal op eigen kosten.”