Politie trekt aan de alarmbel over migranten in ons land: "Dit is een zeer zorgwekkende trend"

bron: Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag werd de federale politie aangevallen door een veertigtal transitmigranten op de snelwegparking van Groot-Bijgaarden. Volgens de politie kan het echt niet meer verder op deze manier.

Zes agenten werden deze nacht omsingeld door een grote groep migranten die erg agressief uit de hoek kwamen. Zij waren gewapend met grote stokken en vielen de agenten aan.

De politie zag geen andere uitweg dan een waarschuwingsschot te lossen om de transitmigranten te waarschuwen en hen te kalmeren. Bij het incident raakten twee agenten gewond. Uiteindelijk werden zestien transitmigranten opgepakt. Ze komen uit Ethiopië, Eritrea en Soedan.

De toenemende agressie tegen agenten bij controle-acties op snelwegparkings baart de politie grote zorgen. “Een agent trekt zijn wapen en schiet niet zomaar, dat is het einde van het kunnen onderhandelen zonder het gebruik van een vuurwapen. Dat gebeurt totaal niet lichtzinnig en enkel in uiterste nood. Maar onze mensen worden steeds meer bekogeld en in het nauw gedreven. Dat is zeer zorgwekkend.”