“Je was de knuffelbeer van de hele school”: Leerlingen nemen op hartverscheurende wijze afscheid van meester Bart

bron: HLN regio
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De leerlingen hebben afscheid genomen van hun favoriete meester 'Bart' Verschueren (58) uit West-Vlaanderen. De man was bijzonder geliefd. Zijn dood komt als een shock voor iedereen. “Een maand zonder klagen? Dat hoefde niet voor jou, want je was élke dag positief”, sprak directeur Marc Arschoot.

Bij meester Bart werd een tijd terug kanker vastgesteld. Het was een lange strijd tegen de verschrikkelijke ziekte, waaraan hij uiteindelijk overleed. Zijn vrouw en zoon Sam blijven in tranen achter. Bart stond dagelijks met heel veel passie voor de klas in de stedelijke basisschool van Sint-Michiels waar ze hun geliefde meester enorm missen.

“Je was altijd zo enthousiast in alles wat je deed”, vertelde zus Lieve. “Je was ook zo trots op je ‘gastjes’, de leerlingen van je klas. Maar je passie was duiken. Het gaf je een gevoel alsof je aan het zweven was. Wel, ik hoop dat je dat gevoel nu voor altijd kan vasthouden.”

De leerlingen hadden een kleurrijk werkje gemaakt waarop te lezen stond "Rust zacht, meester Bart". Het was een bijzonder emotioneel afscheid gisteren. “Bart was zoveel meer dan een collega. Die pretoogjes kenmerkten hem. Hij zat vol plannen en was één en al charisma. Een maand zonder klagen? Dat moest je Bart niet zeggen. Hij was élke dag positief. Op school vormde hij een gouden duo met Frank, met wie hij zoveel op poten zette. Ons duo is er geen meer...”