Jonge moeder doet onheilspellende vaststelling enkele uren voor haar dood

bron: Metro UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Metro UK
Jessica King (23) en Jordan Thackray (28) uit Halifax, West Yorkshire, waren dolgelukkig samen. De twee vonden de liefde bij elkaar en woonden samen. Jordan bleek na enige tijd echter niet te zijn wie Jessica had gehoopt.

Ups en downs
Hun relatie was om het zacht uit te drukken een emotionele rollercoaster. De twee waren dolverliefd op elkaar, maar Jordan kwam vaak agressief uit de hoek. Heel wat ruzies deden hun relatie meermaals bijna ten einde lopen, maar de twee namen nooit een definitieve beslissing. 

Slaande ruzie
Op een dag kregen Jordan en Jessica opnieuw hevige ruzie. Enkele uren voor haar dood deed Jessica een onheilspellende uitspraak. “Ik weet wat je gaat doen. Je gaat me vermoorden”, schreeuwde ze naar Jordan door de telefoon. De jonge vrouw die moeder is van twee dochtertjes van 4 jaar en 5 maanden oud had gelijk.

Ontdekking
Toen de man ontdekte dat Jessica vreemdging, verloor hij alle controle over zichzelf. "Hoe kon ze hem dit aandoen?", dacht hij. Voor Jessica was de relatie duidelijk voorbij, alleen durfde ze er uit angst voor Jordan geen punt achter te zetten. Hij besloot naar huis te gaan en daar voorgoed een einde aan te maken.

Gruwel
In het midden van de nacht nam hij het besluit Jessica te wurgen tijdens haar slaap. De vrouw werd dood teruggevinden in haar bed. De politie arresteerde meteen Jorden. die alle feiten bekende. “Ik verwacht geen vergiffenis van iemand, maar ik ben echt geen slecht persoon”, staat daar onder meer te lezen in een brief van hem.

Straf
De rechter veroordeelde de man tot een levenslange gevangenisstraf. Het is overigens niet de eerste keer dat de man in de cel belandt. Eerder werd hij al veroordeeld tot een celstraf van vier jaar voor geweldpleging.