Politie schiet hond genadeloos dood: "Als zijn baasjes dat niet hadden gedaan, dan was hij nog in leven geweest"

bron: Mirror UK
door: Redactie
Afbeelding bron: Gazette Live
Voorbijgangers vonden een hond die overduidelijk zwaar verwaarloosd werd. Zijn baasje(s) hadden hem vastgebonden aan een paal en onverbiddelijk achtergelaten. Het dier was er erg aan toe. De omstaanders belden de politie, die op een erg drastische manier ingrepen.

Een oude German Shepherd was vastgebonden in Mainsforth Terrace, Hartlepool. De eigenaar(s) van de hond waren nergens te bepeuren. De omstaanders die het arme beest vonden, belden de politie om hulp. Het dier was er immers erg aan toe en had dringend verzorging nodig. De hond was helemaal de kluts kwijt en werd enorm agressief.

Volgens enkele dierenartsen ter plekke was de hond zo agressief dat hij onmogelijk in een asiel kon verblijven. De omstaanders smeekten de agenten nog om niet te schieten, maar daar hadden ze geen oren naar. Met één kogel werd het dier om het leven gebracht. Daarmee werd hem elke kans op een warm nest ontnomen.

"Deze beslissing werd niet ondoordacht genomen", vertelt de politie van Cleveland. "Het is altijd moeilijk om zoiets te doen. Het is het allerlaatste wat we wilden." Een politieman getuigt: "We hebben alles gedaan om de hond te kalmeren, maar niets hielp. De dierenartsen hadden het materiaal niet om het dier vanop een afstand te verdoven, dus was hem doodschieten de beste optie."

Het verhaal gaat intussen viraal op het internet, waar het verontwaardigde reacties regent. "Dit is de makkelijkste oplossing", schrijven velen. "Het is toch logisch dat het arme dier agressief werd. Hij was vastgebonden en er stonden veel mensen rondom hem. Hij was gewoon bang en reageerde daarom agressief." Volgens anderen treft de politie geen schuld aan de dood van de hond, maar wel diegene die hem daar achterliet. "Daar eindigt de schuld. Als de hond niet was achtergelaten, dan zou dit nooit gebeurd zijn."