Rubi was amper 3 maanden oud toen ze werd ontvoerd, vader Gert krijgt nu erg slecht nieuws

bron: ATV, HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen ATV
Gert Broeckx, de vader van de kleine Rubi, heeft slecht nieuws gekregen. Vier jaar geleden werd zijn kleine oogappel ontvoerd naar Peru door haar Peruviaanse moeder. Sindsdien heeft Gert zijn dochtertje nog slechts enkele keren gezien. De man heeft nog meer slecht nieuws gekregen. Het hooggerechtshof in Lima heeft onlangs beslist dat Rubi bij haar moeder moet blijven, dat meldt ATV.

Amper drie maanden oud was Rubi toen Gert te horen kregen van zijn toenmalige vrouw dat ze terug naar Peru ging met hun dochter. Ze zei terug te keren, maar dat was slechts een valse belofte. Het werd al snel duidelijk dat ze een leven wilde opbouwen in Zuid-Amerika en niet van plan was om nog naar België terug te keren. Gert wist niet wat hij hoorde.

Naar Zuid-Amerika verhuizen was voor Gert geen optie. Hij heeft immers een bedrijf en gelooft dat Rubi in België een betere toekomst heeft dan in Peru. Gert besliste juridische stappen te ondernemen zodat hij zijn dochtertje naar België kon halen. Volgens het Belgische recht krijgt Gert het hoederecht, maar in Peru klinkt een heel ander verhaal. De zus van zijn ex-vriendin is rechter in de lokale rechtbank, waardoor Gert een eerlijk proces wel kan vergeten.

Gert probeert zo veel als mogelijk naar Peru te gaan om zijn dochter te zien, maar makkelijk is dat niet. Hij moet haar immers telkens opnieuw achterlaten, een zware emotionele klap voor de man. Volgens ATV heeft het hooggerechtshof in Lima onlangs beslist dat Rubi bij haar moeder moet blijven, tot groot verdriet van Gert.