Robin (17) staat er helemaal alleen voor: Mama pleegde zelfmoord, papa heeft een tumor. Dit is zijn keiharde verhaal

bron: Het Nieuwsblad/MNM
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
Het zijn zeer zware tijden voor Robin Harteel. De jongeman van 17 verloor net zijn mama en zijn vader ligt nu met een tumor in het ziekenhuis. Hij deed zijn verhaal op radiozender MNM.

De jongen uit Sint-Pieters-Kapelle woont al alleen op zijn zeventiende. Hij moet gaan werken om zijn rekeningen te kunnen betalen. Niet meteen het leven van een doorsnee tiener. Op 25 augustus van vorig jaar stapte zijn mama, Ingrid Derieuw (55), uit het leven. “Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk”, zegt Robin. "De vraag waarom ze het deed, blijft voor de rest van mijn leven.”

“Mijn ouders hadden wel eens hun problemen, maar alles kwam telkens weer goed”, vertelt Robin openhartig. “Na de dood van mama belandde papa in een depressie. En toen kreeg hij een hartinfarct. Ik zag hem in de zetel liggen, lijkbleek, bevend.” In het ziekenhuis werden de problemen nog groter. De dokters ontdekten een tumor in het hoofd van de vader. “Opnieuw een mokerslag voor ons, de zoveelste in korte tijd. Het lijkt wel alsof we voor het ongeluk geboren zijn.”

Robin gaat elke dag naar het ziekenhuis. “Voorlopig gaat het niet zo goed met hem. Hij herinnert zich weinig en slaapt veel. Maar ik wil er zijn voor hem, dat hij iemand vertrouwd ziet als hij wakker wordt. Ik woon alleen, ga dagelijks naar het VTI in Diksmuide, bezoek mijn papa in het ziekenhuis en werk in het weekends en in de vakanties bij Vierstraete Trucks in Ichtegem. Vrachtwagens zijn mijn passie.”