Ontslaat Coucke Vanhaezebrouck onmiddellijk bij Anderlecht?

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De transferperiode viel dik tegen. Dat is de enige conclusie die ze momenteel bij Anderlecht kunnen trekken na een bizarre maand januari. Vanaf 1 maart zwaait Marc Coucke de plak bij paars-wit. Volgende zomer zal het dus wel beter gaan op de transfermarkt, niet?

Dat is best mogelijk. Al is het momenteel helemaal niet duidelijk of Hein Vanhaezebrouck dan nog trainer van Anderlecht zal zijn. "Het valt nog te bezien hoe de nieuwe eigenaar en zijn trainer mekaar gaan vinden, want Marc Coucke maakt er geen geheim van dat hij geen grote fan is van Vanhaezebrouck", zegt Peter Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

"En dat geldt nog veel meer voor de nieuwe sportieve baas (Luc Devroe, nvdr.) die volgens plan meekomt van aan de kust. Het stof gaat de komende maanden nog niet meteen liggen in Neerpede", voorspelt de commentator.

Behelpen tot de zomer

"Intussen vraagt Hein Vanhaezebrouck zich elke dag opnieuw af hoe hij in godsnaam in deze situatie is verzeild geraakt. Dit is niet de club die hij voor ogen had toen hij er in oktober zijn handtekening zette", gaat Vandenbempt verder.

"Woensdag bleef de coach tot middernacht in Neerpede om constructief mee naar oplossingen te zoeken – over de betrokkenheid en de kwaliteit van zijn werk zijn ze bij Anderlecht zeer te spreken –, maar ook hij vertrok gedesillusioneerd, in de wetenschap dat het alvast tot de zomer behelpen is."