Eindelijk ook eens goed nieuws voor Marieke Vervoort

bron: Showbizzsite
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marieke Vervoort probeert nog één laatste middel: pijntherapie. Als dat niet werkt, dan houdt ze ermee op, zei ze onlangs in Humo. Haar euthanasie papieren zijn al lang in orde, maar de keuze maken wanneer ze euthanasie wil, is aartsmoeilijk.

Ze probeert nog zolang mogelijk vol te houden. Maar gelukkig is er ook goed nieuws voor Marieke, ook bekend als 'Wielemie'. In samenwerking met auteur Karel Michiels schreef  Marieke onlangs een boek over haar leven, en deze week werd er een tweede druk gemaakt van het boek. Wat dus wil zeggen dat haar boek goed verkoopt. 

In het boek blikken ze terug op het leven van Marieke en op het levenseinde. Olympisch goud, wereldrecords, de Iron Man in Hawaï, Belgisch-, Europees- & wereldkampioen, alles schreef ze op haar naam. Iets waar vele topsporters alleen maar van kunnen dromen. 

Haar boekt noemt 'De andere kant van de medaille'. Waar ze niet alleen op haar sportcarrière terugblikken, maar ook op haar spierziekte, waardoor ze al vijftien jaar lang in een rolstoel zit en ontzettende pijnen moet doorstaan. 

Dit is zonder twijfel een van de moedigste levensverhalen in één boek gegoten.