Actrice Ruth Becqaert doet schokkende ontdekking tijdens haar voorbereidingen voor 'Gent West'

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ruth Becquart heeft de hoofdrol in de nieuwe serie 'Gent West', dat onlangs van start is gegaan op Vier. In de serie speelt ze een vrouw die in de gevangenis is belandt, nadat haar stoppen waren doorgeslagen na jarenlange mishandelingen van haar man.

In de serie is ook te zien dat ze alles doet voor haar dochter. Alles draait voor haar om haar dochter. En om zich in die rol te kunnen inleven, is ze in het echte leven gaan praten met een vrouw die in de Antwerpse gevangenis heeft gezeten met een soortgelijk verhaal. 

"Zij vertelde dat er vrouwen waren die om met dat verdriet om te gaan, maar één ding deden: doen alsof hun kinderen niet bestonden", aldus Ruth. "Weet je wat ik ook zo aangrijpend vond? Het besef dat het iedereen kan overkomen. Knip en je zit in de gevangenis. Die vrouw was geen marginaal, hé. 't Was een bijzonder schone en intelligente madam."

In de serie raakt ze verstrikt tussen twee bendes in de gevangenis, en ontpopt ze zichzelf als een crimineel, om het hoofd boven water te kunnen houden. Ook de vrouw waarmee ze ging praten, kwam door de gevangenis in aanraking met geweld en drugs. Maar ze deed nog een zeer opvallende ontdekking. "Zelfs de pastoor smokkelde daar drugs", aldus de vrouw. Ook in de gevangenis van Oudenaarde zou drugs smokkelen een groot probleem zijn.