Devolder over Van Aert op de weg: "Ik zie hem dit voorjaar al tot dat in staat, ja"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Als we Stijn Devolder mogen geloven, kunnen we ons aan vuurwerk verwachten van Wout Van Aert. De wereldkampioen veldrijden rijdt zijn eerste voorjaar op de weg. Zelf legt hij de verwachtingen niet te hoog, Devolder doet dat toch enigszins wel. De tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen wordt de ervaren gids van Van Aert bij Veranda's Willems-Crelan.

38 is Devolder en dus de ideale wegkapitein. De leeftijd voelt hij blijkbaar nog niet echt. "Het loopt goed", reageert hij. "Beter dan de afgelopen jaren eigenlijk, ik heb er héél veel zin in." Van Aert zal het graag horen, want hij kan een ervaren man naast zich wel gebruiken op de weg.

Van Aert liet de klassieke voorbereiding op het voorjaar links liggen. Of dat een goed idee was, kan Devolder niet zeggen. Zelf reed hij de Ruta del Sol in Spanje. "Goh. Het was voor Wout zeker geen nadeel geweest, denk ik, om in Spanje mee te koersen. Anderzijds weet hij waarmee hij bezig is. Wout is iemand die goed naar een doel kan toewerken en daarop sterk kan pieken."

"Op de weg is die piek moeilijker te verzilveren dan in het veldrijden. Maar Wout is in topvorm. Dat heeft hij op het WK in Valkenburg bewezen", klinkt het bij Devolder. De verwachtingen zijn bij het publiek toch hooggespannen rond Van Aert. "Ik heb al gezien dat Wout stressbestendig op zijn doelen afgaat."

Winnen

Van Aert kan tegen de stress en dat is niet onbelangrijk, weet Devolder. "Hij om met die hoge verwachtingen. Bovendien hebben we een sterke ploeg voor de komende weken. Door de wildcards rijden we een mooi programma, iedereen is gemotiveerd om het goed te doen. Wout gaat dit jaar zeker finales rijden." Ja, misschien zelfs al winnen. "Allez vooruit. Het kan. Met een beetje geluk."