VTM

Nog maar amper genezen of Paul Severs krijgt vreselijk nieuws over zijn vrouw: “Het komt nooit meer goed met haar”

bron: Primo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Eind vorig jaar kwam er onrustwekkend nieuws over Paul Severs (70). De Vlaamse zanger werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Hij had problemen met zijn stembanden.

“Maar nu is alles weer onder controle”, zegt Paul Severs aan Primo. “Het gekke is dat niet mijn stembanden zelf het probleem zijn. Maar wel mijn maag die voor vreselijke reflux zorgt. Via de slokdarm kan die reflux mijn stembanden bereiken. Maar de medicatie werkt en ik heb een slaaphouding gevonden die de reflux onder controle houdt.”

“Ik durf er wel eens van wakker liggen, ja. Ik kan mij geen leven zonder muziek voorstellen. De dag dat ik te horen krijg dat ik de kracht niet meer heb om te zingen, zal de rotste dag uit mijn leven zijn. Echt waar. Ik kan het podium niet missen. Ik zal het applaus missen, ik zal de warmte van de zaal missen en ik zal het componeren en schrijven missen. Doodsbenauwd ben ik, wanneer ik daar aan denk.”

En de zanger maakt zich ook grote zorgen over zijn echtgenote Paulette. “Ze heeft een aandoening die niet meer beter zal worden”, reageert Paul. “Vandaag is ze slechtziend, over enige tijd kan ze blind zijn. Dat is vreselijk jammer maar die tegenslag doet geen afbreuk aan de kwaliteit van ons huwelijk.”

“Paulette is mijn eerste en enige liefde. Dat zal altijd zo blijven, tot de dood ons uit elkaar haalt. Een goed huwelijk is een vlammetje dat je moet onderhouden, bewaken en met zorg aanblazen. Ons huwelijk is een radarwerk, alle tandwielen passen in mekaar. Zoals je je handen vouwt. Je moet daar niet bij nadenken, maar het lukt altijd.”