Dronken bestuurder gaat gevecht met politie aan na crash met vluchtmisdrijf

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Zondagochtend merkte een interventiepatrouille een voertuig op dat hen aan hoge snelheid kruiste op de Herentalsebaan in Deurne.

Kort nadien haalde de wagen een tram in en verloor de bestuurder de controle over zijn stuur ter hoogte van de Kerkhofweg. Het voertuig ramde een verlichtingspaal, vernielde een fiets en crashte op de muur van het kerkhof. Deze raakte zwaar beschadigd maar stortte niet in.

De bestuurder verliet zijn wagen en liep weg de Kerkhofweg in. De patrouille begaf zich naar de woning van de eigenaar van de wagen begaf, om de hoek in de Vuurwerkstraat. Op basis van de beschrijving van de bestuurder kwam een van de zonen in aanmerking als bestuurder. Terwijl de politie navraag deed aan de woning kwam de jongeman ter plaatse.

Hij vertoonde duidelijke tekenen van alcoholgebruik en had een hoofdwonde. Hij ontkende echter betrokken te zijn bij een ongeval en probeerde de politiecontrole te negeren door de woning te betreden. Toen de politie hem wilde fouilleren werd hij agressief en verzette hij zich hevig.

Uiteindelijk was het nodig om pepperspray te gebruiken alvorens de man gehandboeid kon worden. Tijdens zijn overbrenging naar het politiekantoor spuwde en stampte hij in het rond en schold hij de politie uit. Tijdens de politiecontrole kwam ook de vader van de bestuurder tussen om de politiecontrole te bemoeilijken. Ook hij schold de politie uit, maar werd niet gearresteerd.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24