Jonge voetganger overleeft ongeval niet: "Hartverscheurend, hij had nog heel zijn leven voor zich"

door: STS
ambulance
Afbeelding bron: MRO

Een jongeman is om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij was aan het wandelen toen hij werd aangereden door een auto.

De 20-jarige Florian liep te voet door de Keibergstraat in het Vlaams-Brabantse Glabbeek. Op een gegeven moment kwam er een auto aangereden, die zich in dezelfde richting als de wandelaar voortbewoog. Om onduidelijke redenen kwam het tot een aanrijding.

Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond. Hij overleed later in het ziekenhuis van Gasthuisberg. "We hebben van de hulpdiensten vernomen dat hij een hersenbloeding heeft gekregen. Op dat moment moet hij al hersendood geweest zijn. In het ziekenhuis is hij aan een beademingstoestel gehangen, maar meer konden ze niet meer doen", vertelde de vader van de jongeman aan de VRT.

Er werd beslist om de organen van het slachtoffer te doneren, zodat er andere mensenlevens gered kunnen worden. "Maar het is hartverscheurend om onze jongste zoon te moeten afgeven. Hij had nog heel zijn leven voor zich."

De politie onderwierp de bestuurder van het aanrijdende voertuig aan een alcoholtest en een drugstest. De resultaten van de tests waren negatief; de man zat dus niet onder invloed achter het stuur. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht.