Wielertoerist in levensgevaar, getuigen doen het verhaal van wat gebeurde

door: BVDO
ambulance
Afbeelding bron: MRO

Zondag rond 10 uur vond een verkeersongeval plaats op de Ronseweg in Leupegem, ter hoogte van het kruispunt met de Watermolenstraat, waarbij een wielertoerist werd aangereden door een lichte vrachtauto.

Een groep van een 20-tal wielertoeristen wou ter hoogte van de Watermolenstraat de N60 oversteken richting de Wolfabriekstraat in Oudenaarde. Twee seingevers begaven zich op de N60 om de oversteek aan te geven.

Tijdens de oversteek kwam een lichte vracht in aanrijding met een wielrenner. Door de hevige klap liep de wielertoerist, een 53-jarige man uit Merelbeke, een ernstig hoofdletsel op. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is op heden nog steeds zeer kritiek.

Volgens verschillende getuigen stopte de bestuurder van de lichte vracht niet en zette zijn weg vervolgens verder. Kort na het ongeval gaf de bestuurder van de lichte vracht zich aan bij de politie. Op het commissariaat legde de bestuurder positieve ademtest af.

De bestuurder, een 25-jarige man uit Oudenaarde, werd vervolgens gearresteerd en verhoord. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Volgens de eerste vaststellingen deed de bestuurder van de lichte vracht een inhaalmanoeuvre van de eerste naar de tweede rijstrook en reed vervolgens in op het slachtoffer. Het parket zal de verdachte voorleiden voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en vraagt de aanhouding van de man.