Wielertoerist rijdt fietsster overhoop en gaat dan over tot laffe daad

door: STS
Ziekenwagen - ambulance
Afbeelding bron: Photonews

Een botsing tussen een fietsster en een man op een koersfiets heeft eerstgenoemde in het ziekenhuis doen belanden. De bestuurder van de koersfiets gaf bovendien valse gegevens op.

Het ongeval deed zich voor in de Makeveldstraat in Torhout. "Een 59-jarige vrouw en een 62-jarige man, beiden uit Torhout, reden met de fiets langs de Oostendestraat in de richting van Torhout", legt de lokale politie uit.

"Ter hoogte van het kruispunt met de Makeveldstraat wilden ze linksaf slaan. Achter hen reed een man met een koersfiets."

"Op het moment dat ze linksaf sloegen, werden ze links ingehaald door de man met de koersfiets, waardoor het tot een aanrijding kwam. De vrouwelijke fietser kwam hierdoor zwaar ten val."

"De man met de koersfiets reed eerst weg, maar kwam dan terug en gaf een blaadje af met zijn gegevens, die nadien onjuist bleken te zijn."

Het slachtoffer werd gewond overgebracht naar het AZ Deltaziekenhuis campus Sint-Rembert in Torhout. De politie probeert de man met de koersfiets op te sporen.

(Archieffoto)