Expert is wat opgevallen aan Poetin: "Zijn dagen zijn geteld"

door: STS
Vladimir Poetin
Afbeelding bron: Photonews

"Poetins dagen zijn geteld." Dat zegt voormalig hoofd van de Britse buitenlandse inlichtingendienst MI6 Sir Richard Dearlove.

"Naar mijn mening scheelt er iets met Poetin op medisch vlak", vertelde de man aan The Sun.

"Ik ben geen arts, maar ik ken een aantal mensen die hem nauwlettend in de gaten hebben gehouden en zij denken dat de meest plausibele verklaring de ziekte van Parkinson is. Er is geen bewijs, maar hij vertoont heel wat symptomen."

"Er zijn maar twee uitkomsten mogelijk. De ene is de overwinning, de andere het compromis. De omstandigheden zullen het einde van Poetins regime bepalen. De voorwaarden voor zijn einde zijn al duidelijk aanwezig. Ik denk dat hij zich nu al in een catastrofale positie bevindt."

"Hij heeft de bal zo misgeslagen, er moet veel tegenstand zijn binnen het Kremlin. Als het slecht blijft gaan, denk ik dat Poetins dagen geteld zijn."

"Het is heel goed mogelijk dat ze Poetin gewoon naar een sanatorium brengen en zeggen dat hij ziek is, en dat hij dan niet meer terugkomt."

"Dus ofwel wordt hij zachtjes opzijgeschoven en neemt iemand die dicht bij hem staat het over, ofwel komt er een grote politieke omwenteling."