Tragisch: Spoedafdeling stuurt meisje (11) weg: De dag nadien is ze dood

door: STS
ambulance - ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een kind is thuis plots gestorven. Enkele uren daarvoor was het meisje samen met haar ouders nog weggestuurd op de spoed.

De 11-jarige Annabel uit het Engelse Warwick had tussen 2017 tot 2021 al vaak last gehad van buikpijn, waardoor ze meermaals in het ziekenhuis belandde. In oktober 2022 kreeg ze van de artsen op de spoedafdeling van het lokale ziekenhuis te horen dat ze aan constipatie leed. Ze werd naar huis gestuurd.

De volgende ochtend trof haar vader haar roerloos aan. Hij belde de hulpdiensten. De ambulanciers probeerden het kind nog te reanimeren, maar Annabel werd uiteindelijk ter plaatse doodverklaard.

Later deze week, op vrijdag 14 juni, start er een hoorzitting in de rechtbank naar aanleiding van het overlijden van het meisje. Haar ouders zeggen dat ze een groot gat achterliet in hun leven. "Ze was een ongelooflijk kind, graag gezien door iedereen die haar ontmoette. Ze was lief, erg slim, creatief, leuk en altijd solidair met iedereen", vertelde haar moeder aan The Mirror.

Antwoorden krijgen

"We hebben nog steeds zoveel onbeantwoorde vragen over wat er met haar gebeurd is. We weten dat het ongelooflijk moeilijk zal zijn om alles opnieuw te horen tijdens de zitting, maar het is iets wat we moeten doen om onze dochter te eren en de antwoorden te krijgen waar we al meer dan 18 maanden naar op zoek zijn."