Vijftiger en jongetje (6) omgekomen bij recreatieplas: "Allebei verdronken"

door: STS
Duikers
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft de levenloze lichamen van twee vermiste personen teruggevonden. Het gaat om een 54-jarige man en een 6-jarige jongen. Beide slachtoffers kwamen door verdrinking om het leven.

"Sinds woensdagavond zijn we druk bezig geweest met twee vermissingen nabij recreatieplassen. Beide incidenten kennen helaas een trieste afloop", meldt de Nederlandse politie.

"De zoektocht naar de vermiste 6-jarige jongen bij de recreatieplas de Lithse Ham in Lith begon op woensdagavond rond 19.00 uur. Het jongetje werd het laatst gezien bij de plas, waar hij zich samen met zijn ouders bevond."

"Na de melding dat de jongen verdwenen was, zetten de hulpdiensten een massale zoektocht op. Zo werden een duikteam van de brandweer en een politiehelikopter ingezet. Er is die avond tot diep in de nacht naar het jongetje gezocht."

"Op donderdag, rond het middaguur, vonden duikers het levenloze lichaam van de jongen in het water. Een arts stelde vast dat hij door verdrinking om het leven is gekomen."

Plas oversteken

Ook in Eersel werd een lichaam uit het water gehaald. Het slachtoffer is een 54-jarige man. "Iets voor 19.00 uur woensdagavond kregen wij een melding van een vermiste man in het water bij het E3-strand in Eersel. De man wilde graag de plas zwemmend oversteken."

"Toen hij na enige tijd nog niet terug was, heeft de familie alarm geslagen. Met verschillende diensten werd samengewerkt om de zwemmer zo snel mogelijk te vinden. Op woensdagavond was dat zonder succes."

Donderdag werd gezocht met een sonarboot. "Tegen het einde van de middag heeft het team een lichaam aangetroffen in het water. Duikers hebben dat lichaam geborgen, het ging hier om de vermiste man uit Valkenswaard. Een arts stelde ook hier vast dat het slachtoffer verdronken is. In beide gevallen wensen wij de nabestaanden veel sterkte toe. "

(Archieffoto)