Boerenprotest: Kankerpatiënt (14) op weg naar ziekenhuis vast in file: "Spelen met mensenlevens"

door: STS
Boerenprotest
Afbeelding bron: Photonews

Het protest van de boeren, die met hun tractors wegen blokkeren, heeft voor een vervelende situatie gezorgd. Een jonge kankerpatiënt kwam op weg naar een gespecialiseerd ziekenhuis vast te zitten in de file.

Het boerenprotest dat van elders in Europa naar ons land overwaaide, zorgt voor heel wat files. Veel mensen komen te laat aan op hun bestemming.

Maar wanneer die bestemming het Prinses Maxima Centrum in Utrecht is, een ziekenhuis en onderzoekscentrum dat gespecialiseerd is in kinderoncologie, is dat wel een groot probleem.

Dat overkwam de 14-jarige Rayen en zijn moeder. "Mijn zoon heeft kanker. Vandaag wachten hem een hele dag vooronderzoeken vooraleer hij kan starten met een experimentele behandeling", vertelde de vrouw aan Gazet van Antwerpen.

"Al om 07.00 uur 's ochtends zijn we vertrokken. Ruim op tijd, omdat we op de hoogte waren van het boerenprotest. Maar al vlug zaten we hopeloos vast op de Antwerpse Ring. Als je dan op de radio hoort dat de boeren 'lastig' zijn om allerlei regeltjes maakt mij dat boos."

Uiteindelijk hadden ze het geluk aan de kant te rijden waar er maar één rijstrook versperd was en konden ze rond 09.30 uur hun weg verderzetten.

Mensenlevens

Christel De Pooter, radiotherapeut-oncoloog in het Jan Palfijn ziekenhuis in Antwerpen, zei op VTM: "Wij begrijpen het protest en wij staan achter dat protest, maar niet op deze manier. Zorg dat mensen die ook hun werk moeten doen en voor anderen moeten zorgen niet gehinderd worden."

"Want als je zorgt dat zorgverstrekkers niet in het ziekenhuis geraken en dat zieke patiënten niet in het ziekenhuis geraken voor hun levensnoodzakelijke behandeling, dan speel je met mensenlevens."