Nog steeds lege rekken: Vooral deze producten zijn moeilijk te vinden

door: STS
Lege rekken
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Supermarkten kampen nog steeds met lege rekken. Die zijn het gevolg van de boerenprotesten van vorige week, waarbij distributiecentra geblokkeerd werden.

Vrijdagavond werd de laatste blokkade opgeheven door de boeren. Maar nu, vijf dagen later, zijn de winkelrekken nog niet overal weer aangevuld geraakt. Vooral verse groenten en fruit en zuivelproducten zijn soms schaars.

"Enerzijds moet heel die ketting natuurlijk weer op gang komen", zei Koen De Vos, logistiek directeur distributiecentrum bij Colruyt, op VTM. "Anderzijds ligt er in de winkels voor gemiddeld een aantal dagen wel een voorraad. Die voorraad is volledig weggekocht, dus die moet nu weer volledig worden aangevuld."

"We werken met man en macht om de winkels opnieuw te bevoorraden. Op dit moment brengen wij gemiddeld duizend vrachten per dag naar onze winkels. Normaal gezien zijn dat er achthonderd. We brengen vandaag vier volle vrachtwagens naar onze winkels."

Ook andere supermarktketens kampen nog met tekorten doordat vrachtwagens gedurende meerdere dagen geen producten van de distributiecentra naar de winkels konden brengen.