Burgemeester woest na incidenten bij zwembad: "Ze moeten hun manieren houden!"

door: STS
Zwembad - Kapermolen
Afbeelding bron: Photonews

De politie gaat extra controles uitvoeren in de buurt van het stedelijk zwembad Kapermolen in Hasselt. Afgelopen weekend deden zich daar incidenten voor.

"We hebben toen vastgesteld dat een bepaalde groep jongeren voor onrust zorgde. Door middel van extra controles willen we deze overlast een halt toeroepen," zegt korpschef Philip Pirard van politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

"De komende weken zullen we identiteitscontroles uitvoeren in de straten en pleinen in de omgeving. Wanneer onze ploegen strafbare feiten zoals drugsbezit of inklimming vaststellen, zullen zij kordaat optreden. Daarnaast zullen politieploegen extra patrouilleren in de omgeving om een oogje in het zeil te houden."

"De overlast van afgelopen weekend kwam voornamelijk van Franstalige jongeren," zegt burgemeester Steven Vandeput. "Die zijn voor alle duidelijkheid meer dan welkom in Hasselt, maar ze moeten wel net zoals alle andere gasten hun manieren houden. We kunnen natuurlijk niet tolereren dat bezoekers zich onveilig voelen."

"Een bezoek aan ons mooie Kapermolenpark moet een leuke en ontspannende dag zijn. Dat laten we niet verpesten door enkelingen die misschien elders al niet meer welkom zijn en daarom naar Hasselt uitwijken. Maar als ze in Hasselt uit de bocht gaan, zullen ze dit ook geweten hebben."