Burgers vrezen wat er op hen afkomt: "Dat wordt nog meer belastingen betalen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Mechelen en Boortmeerbeek willen fusioneren. Fusies lijken een trend te worden, maar niet iedereen zit erop te wachten, zo blijkt.

Wij stelden op onze Facebookpagina aan onze lezers de vraag of zij zouden openstaan voor een fusie van hun gemeente met een andere.

"Ik ben niet pro. Dat wordt nog meer belastingen betalen", vreest Lisette.

"Schande. En dat alleen om schulden kwijt te schelden, die dan sowieso door de burger betaald worden", zegt Fred.

"Ik ben daar tegen. We zijn zo'n mooie gemeente met een goed beleid. Anders worden we de dertiende cité van Genk, daar telt toch alleen maar het centrum", stelt Lucien.

"Waarom zouden we dat willen. Ik ben voor kleinschaligheid, dat schept nauwere gemeenschappen. Met die drang naar globalisering... Kleinschaligheid, daar moeten we naartoe. Dat werkt sinds mensenheugenis. Groter is niet beter", vindt Paulet.

"Geen probleem, dat is het minste van mijn zorgen", laat Willy weten.

"Beter zoals vroeger: de deelgemeenten weer apart", vindt Danny.

"Het is meestal de bedoeling om de schulden van de steden af te bouwen op kosten van de deelgemeenten. Eerst laat men hen nog wat taken uitvoeren in de oude gemeentehuizen, maar na enkele jaren gaan die dicht en gebeurt alles op het stadhuis. Er worden nog een groot aantal postjes gecreëerd en de belastingen stijgen", schrijft Jos.

"Als het vrijwillig is en objectief beoordeeld met een meerderheid van de bevolking is dat ok. De politiek moet niet alleen beslissen", vindt Michel.

"Ik ben tegen. Ze willen dit bij ons ook doen en ik denk dat een meerderheid voorstander is, terwijl ze helemaal niet weten wat dat allemaal zal inhouden", zegt Koen.

"Wij zijn met 17 gemeentes, al aan het fusioneren sinds de jaren 70. Astene nog steeds Astene, Petegem nog steeds Petegem, Nevele nog steeds Nevele. Dit allemaal onder Deinze, land van Nevele. Hoe mooi is dat", schrijft Jacques.