Stevige waarschuwing voor heel het land: “Dan volgen veel ontslagen”

door: BVDO
energiefactuur elektriciteit
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De hoge energieprijzen en de stijgende inflatie zorgen ervoor dat niet alleen de gezinnen het moeilijk hebben. Ook de gemeenten voelen de impact heel hard.

Burgemeester Maxime Prévot van Namen doet dan ook een oproep om dringend maatregelen te nemen tegen de energiecrisis, want anders zal het te laat zijn. Hij vindt dat veel te veel mensen, maar ook steden en gemeenten een veel te afwachtende houding aannemen. Dan zal het plots te laat zijn en zal dat voor een bloedbad zorgen.

In Namen was de financiële toestand heel goed, maar dat is vlug veranderd. “Twee jaar geleden nog maar hadden we een begroting in evenwicht en beschikten we over reserves. Maar toen kwamen de coronacrisis, de overstromingen, de gestegen materiaalprijzen, de opeenvolgende loonindexeringen en de hoge energieprijzen. Overal gaan de cijfers in het rood”, zei hij bij LN24.

Steden en gemeentes moeten volgens Prévot snel radicale maatregelen nemen, ook al zal iedereen die keihard voelen. “Anders riskeren we geen andere keuze te hebben dan tot ontslagen over te moeten gaan. Elke burgemeester, van gelijk welke politieke kleur, moet maatregelen nemen.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24